Skip to main content

Pasienter og media – ta vare på kontaktinformasjon

Faksimile

Ofte kan personlige historier spille en viktig rolle i å belyse medisinske problemstillinger og forklare forskningsresultater. Bildet er fra en Dagbladet-artikkel om håndtreningsøvelsene. 

Nå har vi muligheten til å registrere pasienter med tanke på mulig fremtidig kontakt for bruk som caser i mediesaker. Du finner skjemaet her! (Kun for ansatte ved Diakonhjemmet sykehus)

Når pasienter deler personlige erfaringer fra sykdom, forskning og behandling, kan mange oppleve at forskningen får et menneskelig ansikt. Dette kan bidra til å gjøre komplekse medisinske temaer mer tilgjengelige og forståelige for et bredere publikum. I vår tid handler mye (dessverre) om det personlige, så da kan vi bruke kunnskapen om dette til å bygge fengende broer fra de personlige erfaringene til resultater av forskningsprosjekter for å få større synlighet.

Pasienthistorier kan også bidra til å skape empati og bevissthet, noe som kan ha betydning for å fremme forståelse og støtte for ulike forskningsprosjekter. Pasienter som har opplevd spesifikke sykdommer eller behandlinger, kan ofte formidle informasjon på en måte som gjør den mer relevant og engasjerende for allmennheten. Derfor er det verdifullt å kunne kontakte disse personene på et senere tidspunkt for å hjelpe til med å formidle viktige forskningsfunn og medisinske innsikter til media og offentligheten.

Oppfordringen er altså å bruke skjemaet når du møter pasienter som du tror vil kunne stille opp for å gi en inngang til å fortelle mer om forskningsprosjektet og resultatene fra det. Du finner det her i EK-Kvalitetshåndbok! (Kun for ansatte ved Diakonhjemmet sykehus)

Dagbladet håndtreningsøvelser 5 juli 2024 siste side 1 web

Dagbladet håndtreningsøvelser 5 juli 2024 siste side 2 web