Skip to main content

Et nytt rehabiliteringsprosjekt får støtte fra Stiftelsen Dam

Foto av en kvinne og en mann

Vi skal utvikle en koordineringspraksis som er enklere og mer oversiktlig for alle som er involvert i rehabiliteringsprosessen, sier prosjektleder Anne-Lene Sand-Svartrud, Diakonhjemmet sykehus. Her sammen med Anders Bjørneby, Flow Technologies, fra prosjektgruppen til DRIV.

Prosjektet DRIV får 400 000 kroner fra programmet Dam Helse og kan dermed starte som planlagt i april 2025. Målet er å gjøre det enklere å koordinere tiltakene når en pasient trenger tjenester fra flere faggrupper, sektorer eller tjenestenivåer samtidig.

DRIV står for Digital Rehabiliteringsstøtte og Innovative Virksomheter. Prosjektgruppen skal undersøke hvordan informasjonsdeling og koordinering av tjenester kan bli enklere. De skal også vurdere anvendeligheten av en eksisterende mobil-applikasjon som er utviklet for å sikre god flyt i rehabiliteringsprosessen.

– Hensikten med å bruke appen som digital støtte er at rehabiliteringen skal bli mer oversiktlig for alle, sier prosjektleder Anne-Lene Sand-Svartrud ved Enhet for helsetjenesteforskning og innovasjon (EHI), Diakonhjemmet sykehus.

Appen skal gi helsepersonell en samlet oversikt over tiltak som skal koordineres. Pasienten skal få sine rehabiliteringsmål, planer, spørreskjema og kommunikasjon med behandlere samlet på ett sted.

– Koordinering av tiltak er helt sentralt i alle rehabiliteringsforløp, påpeker Sand-Svartrud. Hun forventer derfor at prosjektet blir relevant for mange. Søknaden ble innsendt av Norsk Revmatikerforbund (NRF), og brukermedvirkere fra NRF og REMEDY Pasientråd er allerede involvert. I tillegg skal brukerrepresentanter fra to kommuner bidra til et diagnoseperspektiv som omfatter mer enn muskelskjelettskader, -sykdommer og -plager.

Andre i prosjektgruppen er ledere og behandlere fra Modum kommune, Indre Østfold kommune, Vikersund Bad Rehabiliteringssenter AS, Skogli Helse- og Rehabiliteringssenter AS, helseteknologiselskapet Flow Technologies, og professor Ingvild Kjeken fra EHI.

- Vi ser fram til å utvikle en koordineringspraksis som gir bedre ressursutnyttelse, samhandling og sammenheng i hvert rehabiliteringsforløp, sier Kjeken.   

Les mer om DRIV!