Finansieringsmuligheter
Søknader med frister
En av hovedkomponentene i REMEDYs program for yngre forskere er muligheten til å søke prosjektmidler for initiering og fullføring av forskningsprosjekter. Det er spesielt skissert at støtten skal legge til rette for prosjekter på innstegsnivå. Som et ledd i dette lyses det ut NOK 500 000 i regi av REMEDY med frist 30. april 2025.
Aktuelle søkere:
- PhD-stipendiater, postdok og ikke-forskere som ønsker å starte med forskning.
- Utlysningen er profesjonsnøytral, men søkere må ha tilknytning til en av partnerne i REMEDY, og prosjektet må være tilknyttet en arbeidspakke.
- Det vil ikke være mulig for forskere på seniornivå å søke støtte fra ordningen.
Søknad sendes per e-post til
Søknaden skal bestå av følgende (samlet i en pdf-fil):
- En prosjektbeskrivelse på inntil 4 sider (inkludert referanser). I prosjektbeskrivelsen skal man beskrive prosjektets bakgrunn, nytteverdi, formål, metode, brukermedvirkning, søker/prosjektgruppe, tilknytning til arbeidspakke samt budsjett.
- Budsjettet kan inneholde utgifter knyttet til lønn og drift. Det skal foreligge en tidsplan for når midlene skal brukes. Midlene må brukes innen utgangen av 2026. Utgifter til brukermedvirkning budsjetteres i henhold til Helse Sør-Østs gjeldende satser.
- En kort CV og publikasjonsliste (inntil to sider totalt).
- Maksimal søknadssum er NOK 170 000 per søknad.
Søkere får tilbakemelding innen 13. juni 2025
Hver søknad gis en total score basert på følgende vurderingskriterier:
- Kvalitet og originalitet – prosjektets kvalitet og originalitet i forhold til forskningsfronten på fagområdet. I hvilken grad den vitenskapelige bakgrunnen for prosjektet, prosjektets problemstillinger, mål, forskningsdesign og metodevalg er klart og tydelig beskrevet.
- Søkers kompetanse og kvalifikasjoner – i hvilken grad søkeren har relevant kompetanse og erfaring (sett i forhold til søkers karrierestadium). Betydningen av tildeling for søkers videre karriere.
- Gjennomførbarhet – i hvilken grad det er beskrevet en realistisk og hensiktsmessig plan for gjennomføring av prosjektet.
- Nytteverdi – i hvilken grad begrunnelse i behov, dekking av kunnskapshull, muligheter for generalisering/bred kunnskapsanvendelse og samsvar med senterets strategi er klart og
tydelig beskrevet. - Gjennomslagskraft og synlighet – i hvilken grad prosjektet har potensial for formidling;
publikasjon(er), kongresser, sosiale medier, media etc. - Brukermedvirkning – det skal redegjøres for brukermedvirkning i prosjektet fra idé- til formidlingsfase og eventuelt begrunnes hvorfor dette ikke er relevant.
Hvert år setter sykehusets venneforening, Venner av Diakonhjemmet sykehus, av et beløp til tildeling av stipendier. Alle fast ansatte ved Diakonhjemmet sykehus kan søke.
Les mer om ordningen og søk før 30. april

Årets utlysning gjennomføres som en totrinnsprosess. Dette betyr at søkere om forskningsmidler fra KLINBEFORSK i første trinn skal levere en skissesøknad. På bakgrunn av denne skissen vil utvalgte søkere inviteres til å levere en fullstendig søknad i andre trinn av utlysningen.
KLINBEFORSK benytter en to-trinns søknadsprosess for tildeling av forskningsmidler. I første trinn skal det leveres en skissesøknad som beskriver forventet nytteverdi for spesialisthelsetjenesten, pasientgrunnlag og formål for prosjektet. Skissesøknadene vurderes av en egen evalueringskomite for å legge grunnlag for invitasjoner til andre søknadstrinn. Søkere som ikke går videre i prosessen, vil motta en tilbakemelding på søknaden. I andre søknadstrinn, skal søker levere en fullstendig søknad gjennom portalen eSøknad. Denne søknaden består av søknadsskjema, prosjektbeskrivelse og obligatoriske vedlegg.
Søknadsfrist for skisser til første søknadstrinn er 15. mai 2025 kl. 16:00.
Skissesøknaden skal inneholde:
- Mal for prosjektskisse (formatkrav i skjema)
- CV for prosjektleder med publikasjonsliste (maks. 4 sider, Calibri 11pt)
Skissesøknaden leveres på e-post innen søknadsfrist, 15. mai 2025 kl. 16:00, til
Søknadsprosessen er beskrevet i detaljer her.
De regionale helseforetakene lyser ut inntil 180 millioner kroner til nasjonale, kliniske behandlingsstudier. For samtlige søknader settes det krav om deltakelse fra kliniske forskningsmiljøer i alle helseregioner, tilrettelegging for lik tilgang for pasienter nasjonalt og brukermedvirkning.
Utlysningen er åpen for alle fagfelt, i tillegg omfatter utlysningen en prioritering av områder der det er identifisert et særskilt forskningsbehov.
I årets utlysning gis det prioritet til følgende to områder:
- Protonterapi: Protonterapi etableres som en flerregional behandlingstjeneste med oppstart av pasientbehandling i løpet av 2025, og det er et stort behov for flere kliniske studier på området.
- Rehabilitering: Evalueringen av Opptrappingsplan for habilitering og rehabilitering (2017-2019) har konkludert med at fagområdet fysikalsk medisin og rehabilitering er et forskningssvakt område med lite kunnskap om behandlingseffekt. Behovet for økt kunnskap og forskning på området er også trukket fram i Nasjonal helse- og samhandlingsplan 2024-2027. Kliniske studier på området må ha sentral forankring i spesialisthelsetjenesten, men kan gjennomføres med etablert samarbeid med primærhelsetjenesten. Prioriteringen kan på denne måten også ivareta problemstillinger relatert til samhandling i tjenestene.
Løpende søknadsfrister
Det er innført løpende søknadsmottak og -behandling. Du kan søke når som helst, og prosjektet du søker om midler til, må ha planlagt prosjektstart 8-18 måneder etter du sender inn søknaden. Som prosjektleder vil du få en 12 måneders karenstid regnet fra datoen du sendte din søknad, til du kan søke på nytt. Du kan være prosjektdeltaker i andre FRIPRO-søknader og prosjektleder for søknader til andre utlysninger i Forskningsrådet uavhengig av karenstiden i FRIPRO.
Porteføljestyret vil gjøre tildelingsvedtak om lag annenhver måned. De vil fordele FRIPROs årlige budsjett likt på hver vedtaksrunde i løpet av året, og i hver vedtaksrunde vil de fordele tilgjengelige midler på søknader sendt inn til alle de tre utlysningene våre med løpende søknadsmottak.
I tillegg innfører Forskningsrådet fra høsten 2023 flere mindre tiltak for å øke innvilgelsesprosenten og redusere søknadsmengden og ressursbruk i FRIPRO, for mer informasjon se:
- FRIPRO (forskningsradet.no)
- Treårig Forskerprosjekt med internasjonal mobilitet (FRIPRO) (forskningsradet.no)
- Forskerprosjekt for erfarne forskere (FRIPRO) (forskningsradet.no)
- Forskerprosjekt for tidlig karriere (FRIPRO) (forskningsradet.no)
Formålet med ordningen er å øke andelen unge forskere som tar et forskningsopphold i utlandet. Internasjonal erfaring er viktig for forskerkarrieren og bidrar til å styrke norsk forskning ved å øke kompetansen og tilføre ny kunnskap til prosjektet, utvikler nettverk og styrker dermed mulighetene for tilgang til den internasjonale forskningsfronten.
For mer informasjon se her; Forskningsrådet (Utenlandsstipend for doktorgrads- og postdoktorstipendiater
Gjennom denne utlysningen kan dere søke om støtte til å arrangere konferanser, workshop og seminarer. Arrangementet skal være en møteplass for formidling av forskningsresultater, kunnskapsdeling, utvikling av kunnskapsgrunnlag og/eller generering av vitenskapelig samarbeid. Arrangementet kan være både fysisk og digitalt. For mer informasjon se her; Støtte til arrangement
Programmet har ingen søknadsfrist. Søknadene kan sendes når som helst, for mer informasjon se her; Stiftelsen DAM: Helse;
Det er mulig å søke om økonomisk støtte til utdanning, kurs og andre utviklingstiltak, for mer informasjon se her; VIRKE fond
This voucher provides rapid funding for purchasing professional grant writing support to apply for EU grants, such as the European Research Council (ERC) or Horizon Europe. Supported grant projects must address the needs of people with rheumatic and musculoskeletal diseases.
- Application due dates: Applications will be reviewed as they are received
- Budget: EUR 5,000 per project
- Deadline: Applications are reviewed as they are received
- For mer informasjon se: EULAR Research Funding | EULAR
Årlige utlysninger
Helse Sør-Øst RHF lyser ut midler til forskningsbasert innovasjon for utvikling av nye produkter, tjenester og metoder. De aktuelle innovasjonsprosjektene må være videreføringer av resultater fra forskningsprosjekter som tidligere har mottatt forskningsmidler fra Helse Sør-Øst RHF. Innovasjonsmidlene skal understøtte tidlig fase av idéutviklingsprosessen, før kommersialisering, slik at det kan bygges et grunnlag for innmelding av DOFI og samarbeid med teknologioverføringsmiljøer.
Søknadsfrist: utlysningen løper årlig fra mars til og med 30. oktober uten frist.
Foer mer informasjon følg link: Utlysning av midler til forskningsbasert innovasjon - Helse Sør-Øst RHF (helse-sorost.no)
Fristen for å søke midler fra sykehusets fond for forskning, innovasjon og fagutvikling er ca. 25. april 2024. Det er normalt flere prosjekter som får midler.
Fondets formål er å støtte innovasjons-, forsknings- og fagutviklingsprosjekter, med et særlig fokus på oppnåelse av strategiske satsinger og på finansiering av oppstart og avslutning av prosjekter. Fondet kan også bidra med finansiering av infrastrukturtiltak relatert til gjennomføring av slike prosjekter og til oppbygging av forskningskompetanse hos sykehusets medarbeidere.
Alle søknader skal forankres hos avdelingsleder for forskning og innovasjon, Espen A. Haavardsholm. Prosjektleder sender søknad med prosjektbeskrivelse (maks 5 sider) inkludert bakgrunn, formål, metode, milepælsplan og budsjett til
Alle fast ansatte ved Diakonhjemmet sykehus kan søke. Stipendets formål: egenutvikling, faglig og gruppetiltak. Venner av Diakonhjemmet Sykehus, sykehusets venneforening, setter hvert år av et beløp til tildeling av stipendier. Alle fast ansatte ved Diakonhjemmet Sykehus kan søke.
- Søknadsfrist: 30. april
- Søknad sendes via internposten til «Venner av Diakonhjemmet Sykehus».
- For mer informasjon se: Venneforeningens stipend på Diagora
Stipendets formål:
- Egenutvikling - ut i fra personlige behov og ønsker
- Faglig utvikling - kurs, hospitering m. m. (støtte til videreutdanning vil ikke bli innvilget)
- Gruppetiltak - med formål å styrke arbeidsfellesskapet
Grete Harbitz legat er et legat til bekjempelse av revmatiske sykdommer.
Legatet har søknadsfrist 1. mai
Søknaden sendes til:
Grete Harbitz legat, v/Elisabeth Johre,
Thunesvei 16
0274 Oslo
Det er ikke eget søknadskjema.
Sjekk her for ytterligere utlysninger
Helse SØR-ØST, følg med her: Forskning - Helse Sør-Øst RHF (helse-sorost.no)
Forskningsrådet, følg med her: Aktuelle utlysninger Forskningsrådet (forskningsradet.no)
Liste over utlysninger finner du her: UiO utlysninger.
For utlysninger fra EULAR følg med her; EULAR Research Funding | EULAR
Tidligere søknadsfrister
Formålet er støtte til helseforskning rettet mot målgrupper i Norge og som bidrar til å fremme levekår, fysisk og psykisk helse, mestring, livskvalitet eller sosial deltakelse. Det omfatter blant annet arbeid for økt deltakelse og likestilling for funksjonshemmede, forebyggende helsearbeid, rehabilitering, habilitering, omsorgsarbeid og folkehelsearbeid. Et hovedmål er å knytte forskning tettere opp mot de helseutfordringer innbyggerne i Norge møter.
Det kan søkes om:
- Forskning i tråd med formålet
- Forskning i regi av en forskningsansvarlig institusjon som er norsk (prosjektleder må være tilknyttet forskningsansvarlig institusjon).
- Minimum 1.500.000 og maksimalt 3.000.000 kroner. 10 prosent av søknadssummen vil bli holdt tilbake til sluttrapporten fra prosjektet er godkjent.
- Prosjekter med varighet inntil 48 måneder.
Ordinær prosess: Datoer og frister
- 15. november: Søknadsskjema åpnes. Se eksempel på søknadsskjema her.
- 15. februar: Søknadsfrist. Søkerorganisasjonen kvalitetssikrer søknad og foretar innsending.
- 10. april: Svar på skissesøknad. Utvalgte søkere blir invitert til å sende en utvidet søknad.
- 10. juni: Søknadsfrist, utvidet søknad.
- 15. oktober: Offentliggjøring av tildeling.
For mer informasjon ser her:Utlysning - Stiftelsen Dam
Stiftelsen støtter forskning på sykdommen SLE ved stipend til forskere eller forskerteam, fortrinnsvis ved Oslo Universitetssykehus.
STØTTEN GIS I FORM AV
- Vitenskapelig stipend. Det er ingen øvre grense på søknadsbeløpet, men det skal totalt deles ut inntil kr 496 000.
HVEM KAN SØKE?
Du må drive med forskning på sykdommen SLE
Søknadsfrist: 15. februar
For mer informasjon og sending av søknad se her: Vivi Irene Hansens fond til forskning av sykdommen lupus erythematosus disseminatus - Vivi Irene Hansens fond til forskning av sykdommen lupus erythematosus disseminatus
Stiftelsen støtter forskning innen revmatisme.
STØTTEN GIS I FORM AV
- Vitenskapelig stipend
- Stipender gis vanligvis i størrelsesordenen kr 50 000-500 000.
HVEM KAN SØKE?
Du må drive med forskning innen revmatisme ved UiO
Søknadsfrist er 15. februar
For mer informasjon og innsending av søknad se her: Ragna og Egil Eikens legat til fremme av revmatismeforskningen - UNIFOR - Forvalter verdier
FOREUM - Foundation for Research in Rheumatology - announces the launch of a
Call for Career Grants
FOREUM is committed to promote the best talents in the field of rheumatic and musculoskeletal diseases (RMD). Consistent with these goals FOREUM issues a new call that aims to fund excellent young researchers promoting innovative ideas and supporting high quality research projects covering basic and clinical science projects related to RMDs.
Further information and application details can be found on our website. Letters of intent can be submitted no later than 16 February 2025.
Virke utlyser stipendmidler med søknadsfrist 1. februar 2025.
Den enkelte søker midler via elektronisk søknadsskjema hos Virke.
Søker må innhente anbefaling/godkjenning fra arbeidsgiver, som vedlegges søknaden.
For å fylle ut søknadskjema trengs følgende opplysninger:
- Medlemsnummer i Virke: 403955
- Virksomhetens kontonummer: 7038 05 19621
- Virksomhetens tariffavtale: Landsoverenskomst for spesialisthelsetjenesten
Det er vedtatt to kategorier for stipendsøknader:
- Kategori 1: Frittstående kurs (minimum 2 dagers varighet)
- Kategori 2: Studietur/ hospitering/ jobbrotasjon
Det kan søkes om inntil 6 000 kroner per person i kategori 1 og 12 000 kroner per person i kategori 2.
Det er de faktiske kostnader som dekkes, herunder også for reise og opphold.
Det legges til grunn en egenfinansiering på minimum 25 % av kostnadene.
Stipend som det søkes støtte til i 2025 forutsettes gjennomført i 2025 eller 2026.
Informasjon om VIRKE OU-FOND TJENESTEYTENDE ligger på Virkes nettsider
Her ligger også utfyllende regler og kriterier for de ulike søknadsområdene, samt de ulike elektroniske søknadsskjemaene.
Sykehusets fond for forskning, innovasjon og fagutvikling lyser ut midler til internfinansiering av stipendiatstillinger ved Diakonhjemmet sykehus. Dette er knyttet til Helse Sør-Øst RHFs utlysning og tildeling av regionale/strategiske forskningsmidler for 2025.
Stillingen kan være enten doktorgrads- eller postdoktorstipend.
Fondet finansierer to årsverk. Stillingene varer enten i tre år (100 %) eller seks år (50 %). Midlene gis som en rundsum, med samme sats som i Helse Sør-Øst RHF. Beløpet dekker lønn, kostnader og driftsmidler.
Formålet med utlysningen er å understøtte forskning og utvikling av forskningsmiljøer innenfor satsingsområder som er viktige for sykehusets pasienter og ansatte, samt å styrke forskningsmiljøenes forutsetninger for innhenting av ekstern finansiering. Det er også et mål for utlysningen å styrke bredden i forskningen ved sykehuset, både med hensyn til fagområder og yrkesgrupper.
For å søke, må prosjektleder (søker) ha sendt søknad til utlysning av regionale/strategiske forskningsmidler i Helse Sør-Øst RHF for 2025. Søker må også oppfylle kravene fra Helse Sør-Øst RHF (se HSØ-utlysningen)..
Det er videre et krav at søknaden må være vurdert som støtteverdig i vurderingen som gjøres i regi av Helse Sør-Øst RHF. Kun aktuelle søkere inviteres til å søke fondet, gjennom e-post fra fondets sekretær minimum to uker før fristen.
Søknadsfristen til fondet er etter at Helse Sør-Øst RHF har ferdigbehandlet sine søknader, offentliggjort tildelinger og tilgjengeliggjort innstillingsliste for fondsstyret. Flere detaljer gis når søkerne inviteres.
Research Vouchers
The Voucher programme is a rapid funding scheme to help investigators cover ad hoc expenses or services in support of their ongoing rheumatic and musculoskeletal diseases (RMD) research projects. Three types of vouchers are available. For mer informasjon se her: EULAR Research Funding | EULAR
- Research Service Voucher
- EU Grant Development Voucher
- Publication Support Voucher
Søknadsfrist: 31.12.2024
Klaveness innovasjonsstøtte skal bidra til å utvikle og prøve ut ny teknologi eller nye arbeidsmetoder til beste for pasienter og ansatte. For mer informsjon se her: Klaveness innovasjonsstøtte.
Sykehusets fond for forskning, innovasjon og fagutvikling har som formål å støtte innovasjons‐, forsknings‐ og fagutviklingsprosjekter, med et særlig fokus på oppnåelse av strategiske satsninger og på finansiering av oppstart og avslutning av prosjekter. Fondet kan også bidra med finansiering av infrastrukturtiltak som er relatert til gjennomføring av slike prosjekter og til oppbygging av forskningskompetanse hos sykehusets medarbeidere.
Søknader til sykehusets fond skal forankres hos klinikkleder, og inneholde en prosjektbeskrivelse (maks fem sider) med bakgrunn, formål, metode, milepælsplan og budsjett (obligatorisk).
Klaveness innovasjonsstøtte skal bidra til å utvikle og prøve ut ny teknologi eller nye arbeidsmetoder til beste for pasienter og ansatte. Støtten skal gis for å fremme brukerdreven innovasjon i en veksttid for sykehuset. Maksimal grense for tildeling er 200 000 kroner til ett eller flere innovasjonsprosjekter per år.
Eksempler på innovasjonsprosjekter som kan tildeles Klaveness-midler:
- Løsninger rettet mot å forbedre kvalitet, logistikk og pasientsikkerhet
- Løsninger rettet mot å løse flaskehalsproblemer i pasientbehandlingen
- Løsninger som kobler teknologi og tjenester
- Løsninger som fører til effektivisering og forenkling av tjenestene
For søknader om Klaveness-midler skal søknaden være godkjent av avdelingsleder, og søkere må ha sin hovedstilling ved Diakonhjemmet sykehus. For informasjon om hva søknaden skal inneholde, se mandat for Klaveness innovasjonsstøtte
Søknader sendes til
Kontaktperson: Guro Søe Eriksen
Link til Diagora: Sykehusets fond for forskning, innovasjon og fagutvikling og Klaveness innovasjonsstøtte
Gjennom forpliktende samarbeid skal offentlige og private aktører sammen utvikle gode løsninger som raskere når ut til pasienter og innbyggere. Helsetjenestenes behov og helseindustriens behov er likeverdige for ordningen Pilot Helse og må derfor være likeverdig representert i prosjektet.
Høsten 2024 er det en utlysning til forprosjekter til denne utlysningen. Frist for forprosjekt: 16.10 2024. Det vil være obligatorisk å gjennomføre et forprosjekt med støtte fra Forskningsrådet for å kunne søke om hovedprosjekt.
Se utlysning: Pilot Helse (forskningsradet.no)
Med denne ordningen ønsker vi å finansiere innovasjonsprosjekter som vil gjøre helsetjenestene mer bærekraftige; det vil si kunne tilby trygge, likeverdige og tilpassede tjenester av høy kvalitet til alle innbyggere uten økt totalbelastning på hverken tjenestene eller samfunnet. Og at de nye løsningene blir utviklet til et norsk og internasjonalt marked.
Prioriteringer for denne utlysningen
Utlysningen er åpen for alle prosjekter som sikter seg inn på å møte tydelige behov i spesialisthelsetjenesten og/eller den kommunale helse- og omsorgstjenesten som enten er forankret hos pasienter/innbyggere eller i tjenesten selv. Behovene må være basert på en konkret behovsavklaring med bred involvering av interessenter. Vi ser etter prosjekter der man tar sikte på å utvikle innovasjoner som møter behovene samtidig som de vil kunne bidra til bærekraft i helsetjenesten og samfunnet i tillegg til verdiskaping.
Med bærekraft i helsetjenesten mener vi at helsetjenestene i framtida fortsatt skal kunne tilby trygge, likeverdige og tilpassede tjenester av høy kvalitet til alle innbyggere uten økt totalbelastning på hverken tjenestene eller samfunnet.
Med innovasjoner mener vi nye eller vesentlig forbedrede løsninger, tjenester, prosesser, organisasjonsformer eller markedsføringsmodeller som tas i bruk for å oppnå verdiskaping og samfunnsnytte. For at prosjektene skal kunne bidra til verdiskaping i norsk næringsliv, bør løsningene som utvikles ha et marked både i Norge og utlandet.
I denne utlysningen vil Pilot Helse-prosjekter som retter seg mot følgende tema prioriteres:
- Innovasjoner som gir personellbesparelser uten å gå på bekostning av kvalitet eller produktivitet jfr. helsepersonellkommisjonen.
- Innovasjoner som benytter eksisterende, tung infrastruktur for å sikre muligheten for rask skalering.
- Samhandling, oppgavedeling og kommunikasjon mellom tjenestenivåer
- Rekruttere helsepersonell, skape attraktive og robuste arbeidsplasser
- Utvikle innovative KI-løsninger for bærekraft i helsetjenestene
- Selvbetjeningsløsninger for å mestre egen helse, forebygge sykdom og gi økt helsekompetanse
- Prosjekter som legger til rette for produksjon i Norge
Andre utfordringer forankret i konkrete behov kan også være relevante for Pilot Helse-prosjekter.
Formålet med utlysningen er å stimulere til forskning og innovasjon som er forankret i behov for å styrke bærekraften i de kommunale helse- og omsorgstjenestene.
Med utgangspunkt i kommunenes behov for kunnskap og nye løsninger, kan kommuner, fylkeskommuner og forskningsorganisasjoner søke midler til forskning og innovasjon. Prosjektene må gjennomføres i faktisk samarbeid mellom flere kommuner og minst én forskningsorganisasjon.
Det er et krav at minimum 30 prosent av prosjektets totale kostnader forbrukes hos kommuner og tilsvarende at minimum 30 prosent forbrukes hos forskningsorganisasjoner.
Norsk Revmatikerforbunds Forskningsfond og Overlege Jan A. Pahles legat vil etter søknad kunne gi økonomisk støtte til forskning vedrørende revmatiske sykdommer. For mer informasjon se her; Søk støtte | Norsk Revmatikerforbund
Forskningsfondet og legatet kan delfinansiere prosjekter og bidra med oppstart og avslutningsmidler både til drift og forskerlønn. Søkere kan i utgangspunktet ikke påregne fullfinansiering.
Søknaden sendes: Norsk Revmatikerforbund, Postboks 2653 Solli, 0203 Oslo eller på epost til:
For spørsmål, send epost til:
Helse Sør-Øst RHF utlyser ca. 130 millioner kroner til helseforskning i regionen. Utlysningen er tematisk åpen for alle forskningsområder i spesialisthelsetjenesten. I tillegg er det avsatt inntil 10 millioner kroner til målretting av forskningsmidler til prioriterte områder og inntil 5 millioner kroner til strategisk tildeling av forskningsmidler til ikke-universitetssykehus.
Søknadsfrist er onsdag 4. september 2024 kl. 16.00.
For 2025 kan det søkes om forskningsmidler innen følgende søknadskategorier:
- Doktorgradsstipend
- Postdoktorstipend
- Åpen prosjektstøtte
Virke utlyser årlig midler som støtte til tiltak for virksomheten. Søknad om tiltaksmidler skal være rettet inn mot opplærings- og utviklingstiltak som går utover ren drift, og bør favne og involvere så bredt som mulig i virksomheten.
Klinikkene/enhetene søker selv midler via elektronisk søknadsskjema hos Virke.
Søknadsfrist 1. september.
Se kriterier og regler for å søke samt søknadsskjema (virke.no)
Hovedregelen er at støtten gis som delfinansiering av tiltaket og forutsetter en egenfinansiering på minst halvparten av tiltakets kostnader. Virke dekker ikke lønnsutgifter.
I søknadskjemaet spørres det etter noen organisasjons- og medlemsnumre. Her kan man skrive 0, så fyller Virke ut det som er nødvendig.
Alle oppfordres til å vurdere om det er aktuelle prosjekter man kan søke om støtte til!
Til info: Søknad om stipend for enkeltansatte har årlig søknadsfrist 1. februar.
Kontaktperson i Virke: May Katrin Pedersen, tlf. 907 54 024
Kontaktperson på Diakonhjemmet sykehus: Anne Grete Nestgaard, tlf. 22454809
De regionale helseforetakene lyser i 2024 åpent ut ca. 170 mill. kroner til nasjonale, kliniske behandlingsstudier. For samtlige søknader stilles det krav om deltakelse fra kliniske forskningsmiljøer i alle helseregioner, tilrettelegging for lik tilgang for pasienter nasjonalt og brukermedvirkning. Det gjøres oppmerksom på at KLINBEFORSK imøteser studier med bruk av ny studiedesign for tilrettelegging for persontilpasset medisin og gjennomføring av desentraliserte kliniske studier.
I årets utlysning vil det bli gitt prioritet til søknader for klinisk behandlingsforskning innen protonterapi. Det forutsettes imidlertid at søknadene vurderes som støtteverdige innenfor rammen av utlysningen etter faglig vurdering som for øvrige søknader.
I tråd med Nasjonal strategi for persontilpasset medisin 2023-2030 skal søknader om programmidler fra KLINBEFORSK inkludere og redegjøre for bruk av eksplorative markører for stratifisering og persontilpasning der det er relevant.
- Søknadsfrist: mai 2024 kl. 16:00
- Mer informasjon: Utlysning – Program for klinisk behandlingsforskning (rhf-forsk.org)