Driv
Digital Rehabiliteringsstøtte og Innovative Virksomheter
Prosjektledere
OM PROSJEKTET
Koordinering av tjenester er viktig innen rehabilitering fordi pasientene ofte trenger tiltak fra flere faggrupper, sektorer og tjenestenivåer. Omtrent 60% av norske kommuner mener det er vanskelig å tilby gode rehabiliteringstjenester, blant annet fordi koordinering og informasjonsdeling er vanskelig å få til i praksis.
I dette prosjektet skal vi undersøke hvordan koordineringsarbeid og informasjonsdeling kan forenkles! Vi vil også vurdere anvendelighet av en mobil-applikasjon som er designet for god flyt i rehabiliteringsprosessene. App-en gir helsepersonell en samlet oversikt over intervensjoner som skal koordineres, og pasienten får rehabiliteringsplan, tiltak, og kommunikasjon med involverte behandlere samlet på ett sted.
HVEM KAN VÆRE MED?
Klinikere, ledere og pasienter i to kommuner og ved to private rehabiliteringsinstitusjoner kan delta i prosjektet. Rekruttering har ikke startet enda. Prosjektet starter 1.april 2025 og varer et år. På sikt kan flere kommuner og rehabiliteringsinstitusjoner bli inkludert.
Prosjektgruppen består av 12 personer som er forskere, tjenesteledere, klinikere, brukermedvirkere og representanter fra et helseteknologiselskap. Sammen skal de utvikle innovative løsninger for en ny og forenklet koordinerings- og samhandlingspraksis.
HVA INNEBÆRER STUDIEN?
Målet med DRIV er å forenkle koordineringsoppgaver og teste anvendelighet av en ny samhandlingspraksis med digital støtte. Forventet gevinst er samordnet ressursbruk og bedret kontinuitet i pasientenes rehabiliteringsprosess, som igjen vil lede til egenmestring og pasienttilfredshet. En del av prosjektet handler om innhenting av erfaringer med digital støtte i rehabiliteringsforløp og koordineringsarbeid som starter i en kommune eller ved en privat rehabiliteringsinstitusjon. En annen del handler om systematisk vurdering av applikasjonens anvendelighet. Den mest sentrale delen handler om å utvikle nye måter å praktiskere informasjonsdeling, koordinering og samhandling på.
Dette er et samarbeidsprosjekt mellom Indre Østfold kommune, Modum kommune, Vikersund Bad rehabilitering AS, Skogli rehabilitering AS, Norsk Revmatikerforbund, Flow Technology, Diakonhjemmet sykehus og REMEDY. Prosjektet er støttet av Stiftelsen Dam (prosjektnummer SDAM_HEL601359).